اگر به غذاهای محلی علاقه دارید، اردبیل یکی از شهرهایی است که با غذاهای سنتی و منحصربهفرد خود دل همه را میبرد. در این مقاله معرفی بهترین غذاهای محلی اردبیل میپردازیم و شما را با مواد اولیه و طرز تهیه کلی هرکدام آشنا میکنیم.
آش دوغ یکی از معروفترین غذاهای این منطقه است که طعم ترش و خوشایندی دارد. این آش با دوغ ترش، نخود، برنج و سبزی معطر تهیه میشود و برای قوام بهتر آن از تخممرغ استفاده میشود. هنگام طبخ باید دقت کرد تا دوغ نبرد. در پایان هم با نعنا داغ و پیازداغ تزیین میشود.
اگر به خورشهای متفاوت علاقه دارید، پیچاق قیمه را حتماً امتحان کنید. این خورش خوشمزه با گوشت گوسفندی، خلال بادام و زعفران تهیه میشود. در مراحل پایانی پخت، تخممرغها را روی خورش میشکنند تا بهصورت کامل بسته شوند. این غذا معمولاً با برنج زعفرانی سرو میشود که طعم و عطر فوقالعادهای به آن میدهد.
یکی دیگر از غذاهای سنتی اردبیل، باسترما پلو است که ترکیبی از برنج، گوشت و زعفران است. ابتدا گوشت گوسفندی با پیاز و ادویه تفت داده شده و پخته میشود، سپس لابهلای برنج آبکششده قرار میگیرد و با زعفران دم میکشد. این غذا معمولاً با کره محلی و ترشی سرو شده و طعمی فراموشنشدنی دارد.
اگر به دسرهای سنتی علاقه دارید، حلوای سیاه اردبیل گزینهای عالی است. این حلوا از آرد سبوسدار، شیره انگور و کره حیوانی تهیه شده و با گردو و ادویههایی مانند دارچین و زنجبیل طعمی گرم و دلچسب پیدا میکند. این دسر مقوی بهخصوص در فصل زمستان محبوبیت زیادی دارد.
یکی از خاصترین خورشهای اردبیلی، ترشی قورمه است که طعمی ترش و لذیذ دارد. این غذا با گوشت گوسفندی، سبزیهای معطر، آلو بخارا و رب انار تهیه شده و ترکیب طعمهای آن تجربهای منحصربهفرد را رقم میزند. معمولاً این خورش را با برنج سرو میکنند.
آش میوه یکی از غذاهای خاص اردبیل است که ترکیبی از عدس، برنج و انواع میوههای خشک مانند آلو، برگه زردآلو و کشمش است. این آش طعمی ملس دارد و معمولاً در روزهای سرد زمستان مصرف میشود.
کوفته ساریچیچک یکی از غذاهای محبوب اردبیل است که با ترکیب گوشت چرخکرده، برنج، پیاز و آلو خشک تهیه میشود. این کوفته در یک سس زعفرانی پخته شده و عطر و طعم فوقالعادهای دارد.
قیساوا یکی از غذاهای سنتی اردبیل است که بهعنوان صبحانهای مقوی شناخته میشود. این غذا از ترکیب تخممرغ، شیره انگور و کره تهیه شده و انرژی بالایی به بدن میبخشد.
فطیر یک نان محلی اردبیلی است که از ترکیب آرد، شیر، روغن و مقدار کمی شکر تهیه شده و در تنور پخته میشود. این نان معمولاً همراه با کره، عسل یا مربا سرو میشود.
اگر به غذاهای گوشتی علاقه دارید، جیزبیز یک انتخاب عالی است. این غذا ترکیبی از دل، جگر و قلوه گوسفند به همراه پیاز و ادویه است که بهصورت خاصی سرخ میشود و طعمی قوی و دلچسب دارد.
شما کدامیک از این غذاها را دوست دارید امتحان کنید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید!
مجموعه بازارول یک شرکت تبلیغاتی است که توسط یک تیم از متخصصین با تجربه تشکیل شده، ما در تلاش هستیم که با معرفی کسب و کار ها در تمام نقاط ایران یک پایگاه اطلاعاتی کامل ارائه دهیم که در آن صاحبان مشاغل بتوانند، کسب و کار خود را با تبلیغات هوشمند، معرفی کنند و کاربرانی که در جست و جوی یک کالا یا خدمات در هر منطقه ای هستند در کمترین زمان ممکن، آن کالا یا خدمات را پیدا کنند.