اگر از آشپزی لذت می برید و به این کار علاقه دارید این شغل برای شما مناسب است.مردم هر کشوری دوست دارند با فرهنگ غذایی کشورهای دیگر آشنا شوند و غذاهای آنها را امتحان کنند.تغییرات خاص و کوچک در غذاهای هر کشوری می تواند باعث ایجاد این تنوع برای مردم شود.امروزه به دلیل شاغل بودن اکثریت زنان و مردان استفاده از غذاهای فست فودی و رستورانی افزایش پیدا کرده و ضرورت وجود آشپز را اثبات می کند.
در آشپزخانه هایی که بزرگ هستند هر آشپز یک وظیفه بر عهده دارد و مسئول نوعی خاصی از غذا می باشد.آشپز غذا را با روش ها و تکنیک های مختلف درست می کند.
وظایف اصلی آشپز عبارتند از:
-انتخاب مواد اولیه مناسب و تازه و داشتن شناخت کافی
-تهیه و پخت انواع غذاها مطابق با استانداردها
-کشیدن غذا در ظروف مناسب و تزیین آن
-نظارت بر کیفیت و مواد اولیه
-رعایت دستورالعمل ها بهداشتی ،ایمنی و سلامت
-علاقه شدید به آشپزی و غذا
-توان تحمل فشار کاری زیاد
-رعایت استانداردهای پاکیزگی و بهداشتی
-توانایی انجام چندین کار با هم
-سرعت عمل و دقت بالا
-خلاقیت در تهیه انواع غذاها و تزیینات ویژه
-نظم و دقت زیاد
-توانایی کار تیمی مخصوصا در آشپزخانه های بزرگ
-توانایی در مدیریت و سازماندهی به خصوص سر آشپز
بیشتر آشپزها به صورت تجربی و کسب مهارت وارد این حرفه شده اند.اما امروزه به یک حرفه تخصص تبدیل شده و برای ورود به این شغل باید دانش و تخصص لازم را آموخت.علاقمندان به این حرفه می توانند بعد از پایان سال تحصیلی اول دبیرستان وارد رشته کاردانش شده و در این رشته تحصیل کنند و در صورت تمایل می توانند در دانشگاه های علمی و کاربردی در رشته آشپزی تحصیل کرده و تا مقطع کارشناسی را بگذرانند یا در رشته مدیریت هتلداری که آشپزی زیر مجموعه آن است تحصیل کنند.
همچنین می توان در آموزشگاه هایی که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای هستند دوره های آشپزی را گذرانده و مدرک معتبر دریافت کنند.این مدرک در سطح بین المللی اعتبار دارد و بیشتر کشورها آن را قبول دارند.
کسب تجربه در آشپزی اهمیت زیادی دارد و با کار عملی و تجربه فرد مهارت لازم و کافی را پیدا می کند.برای موفقیت در این حرفه باید فردی صبور باشید چون این روند تقریبا کند است.در برخی موارد یک آشپز سال ها در یک آشپزخانه کار یکسانی را انجام می دهد.اگر آشپز حرفه ای باشد می تواند سرآشپز شود.اگر فردی سرمایه مناسبی داشته باشد می تواند رستوران یا فست فود راه اندازی کند و خود به کار مدیریت بپردازد.
-به عنوان آشپز در هتل ها،رستوران ها،فست فود ها،مراکز تهیه غذا و آشپزخانه های صنعتی کار کند.
-در صورت داشتن مهارت به عنوان سرآشپز یا مدیر آشپزخانه شود.
-مدیریت رستوران و ارائه غذا به صورت کترینگ به سازمانه ها و شرکت ها
-تاسیس آموزشگاه آشپزی
این حرفه در صورت کسب مهارت آینده شغلی خوبی دارد و اگر فرد حرفه ای باشد می تواند به عنوان سر آشپز استخدام شود یا در صورت داشتن توانایی مالی فرد می تواند رستوران یا فست فود راه اندازی کرده و درآمد خوبی داشته باشد.امروزه به دلیل گرایش مردم به غذاهای آماده و شاغل بودن خانم و آقا باعث شده استفاده از غذاهای رستورانی و فست فودی افزایش پیدا کند..اگر آشپز مدرک بین المللی آشپزی را داشته باشد می تواند در برخی کشورها مانند استرالیا و کانادا درآمدزایی خوبی داشته باشد.در این کشورها به دلیل تنوع زیاد رستوران ها فرصت های شغلی زیادی وجود دارد.
اطلاعات دقیقی در مورد درآمد این حرفه وجود ندارد.اما افرادی که در فست فودهای متوسط کار میکنند و تازه کارند حقوق اداره کار را دریافت می کنند.اما اگر در رستوران های لوکس و سطح بالا کار کنند درآمدی بین 4 تا 20 میلیون دارند و این بستگی به شهرت و تجربه آشپز،مهارت آشپز بستگی دارد.
افرادی که این شغل را انتخاب می کنند باید از لحاظ شخصیتی صبور و با حوصله باشند.افراد خوش رو و دارای روحیه اجتماعی بالا مناسب این حرفه هستند.
مجموعه بازارول یک شرکت تبلیغاتی است که توسط یک تیم از متخصصین با تجربه تشکیل شده، ما در تلاش هستیم که با معرفی کسب و کار ها در تمام نقاط ایران یک پایگاه اطلاعاتی کامل ارائه دهیم که در آن صاحبان مشاغل بتوانند، کسب و کار خود را با تبلیغات هوشمند، معرفی کنند و کاربرانی که در جست و جوی یک کالا یا خدمات در هر منطقه ای هستند در کمترین زمان ممکن، آن کالا یا خدمات را پیدا کنند.