ظروف فلزی

ظروف فلزی

از زمان های دور برای تهیه و پخت مواد غذایی از ظروف فلزی استفاده می شد.این ظروف باعث انتقال سریع حرارت می شوند و از مقاومت بالایی در برابر صدمه و ضربه برخوردار هستند.در گذشته ظروف مختلفی مانند مس،سفال، روی ،تفال و چدن مورد استفاده بوده اما توجه به این نکته که این ظروف چه تاثیری بر سلامت ما دارند اهمیت زیادی دارد. ظروفی که در آن غذا طبخ می شود رابطه ای دو شرطی دارند به این صورت که جریان پخت غذا با مولکول های بدنه واکنش نشان می دهد و در سلامتی تاثیر می گذارد.
کمی بیشتر در مورد ظروف فلزی

از زمان های دور برای تهیه و پخت مواد غذایی از ظروف فلزی استفاده می شد.این ظروف باعث انتقال سریع حرارت می شوند و از مقاومت بالایی در برابر صدمه و ضربه برخوردار هستند.در گذشته ظروف مختلفی مانند مس،سفال، روی ،تفال و چدن مورد استفاده بوده اما توجه به این نکته که این ظروف چه تاثیری بر سلامت ما دارند اهمیت زیادی دارد. ظروفی که در آن غذا طبخ می شود رابطه ای دو شرطی دارند به این صورت که جریان پخت غذا با مولکول های بدنه واکنش نشان می دهد و در سلامتی تاثیر می گذارد.

انواع ظروف فلزی

ظروف آلومینیومی

در برخی مطالعات تاثیر آلومینیوم بر سلامتی مشخص شده است که در افزایش ابتلا به آلزایمر نقش دارد.دریافت بیش از حد آلومینیوم از طریق مواد غذایی پخته شده می تواند باعث علایم گوارشی می شود.مسمومیت با آلومینیوم ممکن است باعث نرمی استخوان شود و هر چه مدت زمان پخت طولانی تر باشد مقدار وارد شده آلومینیوم بیشتر می شود.بهتر است از ظروف آلومینیومی بدون پوشش برای پخت و پز استفاده نشود.پختن غذاهای قلیایی و اسیدی باعث تغییر رنگ ظرف می شود.

ظروف مسی

از بهترین و سالم ترین ظروف برای پخت مواد غذایی است این ظروف نیز رسانای خوبی برای انتقال حرارت است اما دریافت بیش از حد مس باعث مسمومیت می شود و اختلالاتی در کبد و سیستم ایمنی بدن ایجاد می کند.بهترین و سالم ترین ظروف برای پخت غذا ظروف مسی است که امروزه استفاده از آن بسیار کم شده است.مواد اسیدی و غذاهای ترش نباید در این ظروف نگهداری شود تا لایه رویی آن از بین نرود.

ظروف استیل

این ظروف از لحاظ کیفیت درجه یک و درجه دو هستند.ظروف استیلی که جنس بهتری دارند از ترکیب فلزاتی چون نیکل،کروم،مولیبدن و تیتانیوم و آهن ساخته شده اند که این ترکیبات به ظرف حالت سختی می دهد و از خراشیدگی و فرسایش آنها جلوگیری می کند.اما ظروف استیل که کیفیت پایینی دارند مقاومت آنها کمتر است.در ظروف استیل به این نکته باید توجه کرد که مواد اسیدی و نمکی و غذاهایی چون آلو،گوجه،گوشت،چغندر و گوجه فرنگی برای مدت طولانی نباید در این ظروف نگهداری شود.

ظروف اینوکس یا فولاد ضد زنگ

اینوکس از آهن،نیکل و کروم ساخته شده است این ظروف کف ضخیمی دارند و این مسئله باعث پخش یکنواخت حرارت می شود و غذا به سرعت پخته می شود و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می شود این ظروف نچسب هستند اما به دلیل ترکیبات کلردار یا اسیدی آن ها که نریزد باید مراقب بود این ظروف طول عمر بالایی دارند و برای پخت غذا میتوان اطمینان داشت.

ظروف لعابی یا سفالی

این ظروف برای پخت یا نگهداری غذا مناسب نیستند چون خلل زیادی دارند و باعث باقی ماندن غذا در آن می شود و یکی از دلایل نامناسب بودن این ظروف این است که از رنگ برای زیبایی آن ها استفاده می کنند و این برای سلامتی مضر است و باعث افسردگی و کندی ذهن می شود.بهترین ظروف لعابی برای پخت و پز ظروف زرد رنگ قدیمی است.

ظروف چدنی

این ظروف به تازگی وارد بازار شده و در شکل های و طرح های متنوع وجود دارد.چدن ها رسانای حرارتی ضعیفی هستند ولی حرارت را به خوبی نگه می دارند.در هنگام پخت و پز مقداری از مواد ظروف وارد غذا می شود بنابراین بهتر است از این ظروف زیاد استفاده نشود.

ظروف سیلیکونی

این ظروف شبیه به کائوچو است و از ترکیب اکسیژن و سیلیسیوم است.از این ظروف بیشتر برای پخت شیرینی استفاده می کنند و زمان پخت سریع است حتی بدون روغن از ظرف جدا می شود . .این ظروف نباید روی حرارت مستقیم قرار داده شوند از گرانترین انواع آنها سیلیکون های پلاتینی هستند و در حرارت بالا قابل استفاده می باشد و ضعیف ترین آنها سیلیکون های پراکسید است که تحمل حرارت بالا را ندارند و هنگام استفاده بوی بدی تولید می کنند و ممکن است مواد سمی وارد غذا شود

ظروف پیرکس

این ظروف معمولا برای پخت و پز استفاده نمی شود زیرا به طور یکنواخت حرارت را منتقل نمی کند و نباید روی حرارت مستقیم قرار گیرد. انواع غذا را می توان در آنها تهیه کرد و موادی بازی و اسیدی روی آن تاثیری ندارد این ظروف برای استفاده در مایکروویو و اجاق گاز مناسب نیست .

ظروف تفلون

ظروف تفلون با ماده خاصی به نام پلی تترافلوئورواتیلن پوشانده می شود که این ماده حالت نچسبی را ایجاد می کند ظروف تفلن درجه یک و دو هستند زیرا در ساخت این ظروف مواد مختلفی به کار برده می شود.

مطالعه بیشتر
سوالات مرتبط
آیا ظروف فلزی ایمن هستند؟
آیا صفحات فلزی در سرما صدمه می بینند؟
ایمن ترین ظروف غذاخوری چیست؟
درباره ما

مجموعه بازارول یک شرکت تبلیغاتی است که توسط یک تیم از متخصصین با تجربه تشکیل شده، ما در تلاش هستیم که با معرفی کسب و کار ها در تمام نقاط ایران یک پایگاه اطلاعاتی کامل ارائه دهیم که در آن صاحبان مشاغل بتوانند، کسب و کار خود را با تبلیغات هوشمند، معرفی کنند و کاربرانی که در جست و جوی یک کالا یا خدمات در هر منطقه ای هستند در کمترین زمان ممکن، آن کالا یا خدمات را پیدا کنند.

bazarol
e-namad