می توان گفت شیرینی و آجیل همواره از خوردنی های محبوب ایرانی ها بوده هرچند در سالهای اخیر بدلیل تورم و کاهش قدرت خرید مصرف آن ها کاهش داشته اما حذف نشده و مردم مناسبهای مختلف را با شیرینی جشن می گیرند. در سالهای اخیر بعضی از آجیل و شیرنی فروشی ها با هم ادغام شده اند و با رفتن به شیرینی فروشی می توانید، آجیل هم بخرید.در این مقاله توضیح مختصری دربارهی انواع شیرینی های خشک و تر و آجیل شب یلدا و آجیل عید میدهیم و چند مدل شیرینی برای عید نوروز معرفی می کنیم.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که، شیرینیها در ابتدا به عنوان محصولات جانبی نانواییها بوده اند و به صورت نانی که با شکر و تخم مرغ درست می شده، فروخته می شدند. اما امروزه شیرینیها به صورت کاملا تخصصی با آردهای مخصوص شیرنی پزی که به آن آردر سه صفر یا آرد نول میگویند، در قنادی ها تولید میشوند. در کشور ما شیرینیها به طور کلی به دو دسته شیرنی خشک و شیرینی تر تقسیم می شوند.
منظور از شیرینی تر، شیرینی است که در تولید آن از خامه استفاده می شود و باید از آنها در یخچال نگهداری کنیم، مانند انواع رولت ، نون خامه ای ولی شیرینی های خشک مانند شیرینی گردویی ، پاپاتیا، میکادو ، شیرینی پنجره ای در بیرون یخچال نیز سالم می مانند.
شیرنیهای خشک طیف وسیعی از شیرینی ها را در بر میگیرد، مانند شیرینیهای کشمی ، زبان گربه، شیرینی پر، اما یک سری شیرینی های زمان های خاصی پرطرفدارتر است، از جمله شیرینیهای که مناسب نوروز است، مثل شیرینی آلمانی، شیرینی نارگیلی، شیرینی ونیزی، شیرنی نخودچی و شیرینی پفکی که بسیار لطیف اند سریع در دهان آب می شوند و بیشترشان با کره، پودر قند و مغز پسته و یا بادام درست میشوند.
شیرینی های خامه ای و کیک ها بسیار پرطرفدارند کمتر کسی پیدا می شود که دوست نداشته باشد، یک کیک تولد پر از خامه، موز و مغز گردو داشته باشد. امروزه کیک ها تنوع زیادی دارند شما می توانیددر انواع طرح ها و شکل مختلفی آن را سفارش دهد ، یا عکس مورد نظر خود را روی آن چاپ کنید، منتها کیک ها فقط به کیکهای خامه ای محدود نمیشوند بلکه کیکهای هویج، کیک شکلاتی، پای سیب، کیک یزدی یا کیک جذاب ردولوت است که به معنای مخمل قرمز است و بسیار برای یلدا یا ولنتاین مناسب است.
شیرینیهای خامهای یا شیرینی تر با ورود به ایران به سرعت محبوب شدند، از محبوبترین نوع آنها شیرینی لطیفه، نان خامهای، رولت، چیز کیک است. با روکش های از شکات، پودر پسته و بادام و میوه های مثل توت فرنگی تولید می شوند که در انوا ع مناسبتها مانند تولد، مهمانیهای خانوادگی ، خاستگاری و غیره، مرسوم تر هستند. همینطور وسایل مربوط به کیک تولد مانند شمع، کلاه، فشفشه تقریبا در همه شیرینی فروشی ها فروخته میشود.
آجیل و خشکبار فروشی قدمت بیشتری نسبت به شیرینی فروشی در ایران دارند، امروزه آجیل فروشیها فقط مخصوص فروختن آجیل نیستد بلکه انواع میوه های خشک ، باکس های آجیل و میوه خشک خاتم کاری شده مناسب برای هدیه شکلات ، چای و دمنوش ، قهوه و خلاصه خیلی از خوردنی های وسوسه انگیز دیگر
آجیل عید، آجیل شور است و از تخمه ژاپنی، تخمه کدو ، بادام هندی و درختی، فندق و پسته مزه دار شده و بو داده میشود ، اما آجیل شب یلدا، آجیلی شیرین است که از مخلوط کشمش، قیسی و برگه زرد آلو، انجیر خشک ، توت خشک و پسته و بادم بدون نمک درست می شود و این آجیل با شب چله گره خورده و از دیرباز در سفره شب یلدا حضور دارد.
قیمت شیرینی و آجیل با تورم امروز اصلا ثابت نیست و با توجه به مکان مغازه، کیفیت شیرینی و آجیل متفاوت است و همینطور قیمت آنها در بعضی از روزهای سال، مثل روزهای قبل از سال نو بشدت افزایش می یابد، توصیه می شود که حتما خرید آجیل و شیرینی سال نو خود را دو هفته قبل از نوروز انجام دهید، تا هم با قیمت های نجومی روبه رو نشوید هم اینکه شلوغی قبل از عید اذیتتان نکند.
مجموعه بازارول یک شرکت تبلیغاتی است که توسط یک تیم از متخصصین با تجربه تشکیل شده، ما در تلاش هستیم که با معرفی کسب و کار ها در تمام نقاط ایران یک پایگاه اطلاعاتی کامل ارائه دهیم که در آن صاحبان مشاغل بتوانند، کسب و کار خود را با تبلیغات هوشمند، معرفی کنند و کاربرانی که در جست و جوی یک کالا یا خدمات در هر منطقه ای هستند در کمترین زمان ممکن، آن کالا یا خدمات را پیدا کنند.